Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ook Tilburg gedaagd om WMO

TILBURG - Na Ridderkerk, Schiedam en Haarlem is nu ook de gemeente Tilburg gedaagd door zorgaanbieders die bij de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) buiten de boot zijn gevallen. De Stichting Bejaardenzorg Oosterhout (SBO), Stichting

Riethorst/Stromenland in Raamsdonksveer en Huispitaal uit Oosterhout spannen een kort geding aan tegen de gemeente Tilburg. Ze vinden dat de gemeente hen op onterechte gronden heeft afgewezen voor de aanbesteding van de huishoudelijke verzorging. “We zouden geen ervaring hebben in gewoon poetswerk”, zegt Riethorst-bestuurder Frank Staal in BN/De Stem. “In feite doen we poetswerk mét zorg. Als je het meerdere kunt, kun je ook het mindere.”

Ten koste van de kwaliteit

Als de organisaties definitief buiten de prijzen vallen, gaat dat volgens hen ten koste van de kwaliteit van zorg aan de huidige cliënten, omdat ze hun vaste verzorgende verliezen. Volgens Staal kunnen cliënten in dat geval ook niet meer automatisch terugvallen op het centrale verzorgingscomplex voor personenalarmering.

Prijsvechter

Staal begrijpt wel dat de gemeente de zorg gunt aan de grote regionale aanbieder Thebe. “Maar dat een grote prijsvechter uit Noord-Nederland hier actief wordt, is extra zuur”, zegt Staal, doelend op Evean. De rechtszaken dienen op 13 en 16 november. (BN/De Stem)

Lees ook:

- Evean wint door het hele land
- Zorgorganisaties vechten WMO-aanbesteding aan
- Ondoorzichtige constructies en lage prijzen (augustus nummer ZorgVisie)

Administrator

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Zorg

    Je moet aan de normen en waarde voldoen wil je een gunning krijgen.

Of registreer u om te kunnen reageren.