Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ook psychiaters moeten presteren

AMSTERDAM - Vanaf 1 januari 2008 worden ook psychiaters afgerekend op hun prestaties. Vanaf dat moment worden de criteria voor de effectiviteit, veiligheid en cliëntgerichtheid voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) ingevoerd en wordt de geneeskundige psychische zorg opgenomen in de zorgverzekeringswet.

Daarom moeten ook de verschillen tussen psychiaters duidelijk worden voor zorgverzekeraars en consumenten, vindt minister Hoogervorst van Volksgezondheid.

Psychiatriecongres

De minister zei dit op het Congres 'Kwaliteitsverbetering in de psychiatrie' in Amsterdam. Er zijn nu eenmaal verschillen tussen het ene ziekenhuis en het andere, het ene verpleeghuis en het andere en ook tussen de ene psychiater en de andere, zei de minister. (ANP)

Lees ook:

- Invoering dbc’s in ggz loopt vertraging op
- Wiegel wil overheveling ggz uitstellen
- Rechtbank vernietigt boete over adviestarieven
- Megaclaim voor zorg illegalen
- 'Behandeling illegalen overal probleem'

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.