Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Privé-kliniek voor erfelijkheidsadvies

MAARSSEN - Verilabs Nederland BV is, in ‘samenspraak’ met de afdeling klinische genetica van het Leids Universitair Medisch Centrum, de eerste privé-kliniek voor erfelijkheidsadvies gestart.

De kliniek biedt eenvoudig erfelijkheidsadvies aan op basis van het opmaken van een familiestamboom en bloed- en speekselonderzoek. In het persbericht stelt de kliniek dat ze tot 60 procent goedkoper is dan de ziekenhuizen.

Vaderschapstest

Als blijkt dat iemand drager is van erfelijke ziekte, dan kan hij of zij doorverwezen worden naar een academisch ziekenhuis. Verilabs Nederland BV richt zich naast erfelijkheidsadviezen ook op vaderschapstesten en bijwerkingen van medicijnen.
(ZorgVisie - Mario Gibbels)

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.