Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Tientallen doden per dag in Italië medische fouten

ROME - In Italië sterven dagelijks circa negentig mensen als gevolg van medische fouten. Door fouten van medici en problemen in de gezondheidszorg sterven jaarlijks 32.000 mensen, berichtte de krant La Repubblica dinsdag. De cijfers komen van een congres van oncologen.

Behandelfouten zijn een echt probleem in Italië, zegt de voorman van de Italiaanse vereniging van oncologen. “Maar veel wordt ook veroorzaakt door de structuur van de gezondheidszorg.'' Het gemiddelde sterftecijfer door fouten ligt in Italië twee keer zo hoog als bijvoorbeeld in Duitsland.

Veel fouten in de operatiezaal

Veel fouten worden in de operatiezaal gemaakt, door het verwisselen van medicijnen of door verkeerde diagnoses. Andere redenen zijn lange wachtlijsten voor ernstig zieke mensen en het te vroeg ontslaan van patiënten. (ANP/DPA)

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.