Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgbalans demonstreert in Haarlem

HAARLEM – Nadat eind oktober de vakbond Abvakabo FNV met enkele thuiszorgorganisaties een demonstratie in Den Haag organiseerden, is het nu raak in Haarlem. Zeker honderd werknemers van thuiszorgorganisatie Zorgbalans trokken gisteren in protest door het centrum van Haarlem.

Het eindpunt van de mars was de rechtbank, waar een kort geding diende van de huidige zorgaanbieders tegen de gemeente Haarlem. Ook deze demonstratie is op georganiseerd door de Abvakabo FNV. Dat meldt het dagblad Trouw.

Zeshonderd banen op de tocht

Volgens de bond dreigen zeshonderd werknemers in de Haarlemse thuiszorg hun baan te verliezen. Ruim driekwart van hen is actief voor Zorgbalans, de rest werkt verdeeld over vijftien kleinere organisaties. (Trouw)

Lees ook:

- FNV en thuiszorg willen uitstel WMO
(demonstratie Den haag)
- Zorgbalans gaat 450 mensen ontslaan
- Fusie in Zuid-Kennemerland
- Icare ontslaat mogelijk 400 mensen
- Thuiszorg DAT wint WMO-rechtszaak

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.