Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgorganisaties richten college op

MAARSSEN – De beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden V&VN, de beroepsverenigingen van artsen KNMG, de organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg GGZ-Nederland, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra NFU en de organisatie voor ziekenhuizen NVZ-STZ hebben 20 juli een college voor zorgberoepen opgericht.

Het College voor de Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg (CBOG) wil een optimale personeelsbezetting in de gezondheidszorg bevorderen en bewaken en daarnaast de beroepsstructuur en de opleidingen innoveren. Het CBOG gaat het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) adviseren over de benodigde opleidingscapaciteit en over de toewijzing van opleidingsplaatsen. Door middel van een subsidieverzoek zal VWS het college bekostigen.

Winnie Sorgdrager

De nieuwe organisatie bestaat uit een bestuur, een ondersteunend bureau, een Raad van Advies en een Benoemingscommissie. De Bnoemingscommissie bestaat uit: Pauline Meurs, Otto Bleker en Winnie Sorgdrager, die tevens interim-voorzitter is. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Zie ook:

- V&VN
- KNMG
- GGZ-Nederland
- NFU
- NVZ
- STZ

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.