Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

CG-Raad op de bres voor ziekenvervoer

Belangenorganisatie CG-Raad stelt dat de problemen in het contractvervoer van zieken aanhouden omdat gemeenten bij hun aanbestedingen vaak voor de goedkoopste in plaats van de beste optie kiezen.

De organisatie voor chronisch zieken en gehandicapten heeft vorige week in een bestuurlijk overleg met staatssecretaris Bussemaker de aanbestedingsproblematiek ter sprake gebracht. Verder stelt de CG-Raad met enkele andere partijen kwaliteitscriteria voor aanbestedende overheden en zorgverzekeraars op.

Grote problemen

In het contractvervoer in zijn algemeenheid en het zittend ziekenvervoer specifiek bestaan volgens de organisatie grote problemen. Busjes die niet of te laat komen. Slecht materiaal waardoor rolstoelen niet goed vast kunnen staan. Chauffeurs die de weg niet kennen.

Klachten

De CG-Raad stelt dat door de vele klachten over de vervoerders gemeenten zonder succes proberen van hun goedkope contracten met vervoerders af te komen.

Kwaliteitskeurmerk

De organisatie is nu in samenwerking met verschillende belangenorganisaties, Sociaal Fonds Taxi en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) kwaliteitscriteria aan het opstellen. Gemeenten zouden deze criteria bij de aanbesteding moeten hanteren. Slechts aanbieders met een kwaliteitskeurmerk moeten vervoerscontracten krijgen. Deze criteria moeten volgens de organisatie ook voor onderaannemers gelden. De CG-Raad hoopt op korte termijn de kwaliteitscriteria met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) te bespreken. (ZorgVisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Veiligheidsgordels bij rolstoelen altijd verplicht

Links:

CG-Raad
KNV
VNG

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.