Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jeugdzorg Brabant werkt wachtlijst weg

De wachtlijst van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) in Helmond is tijdens de zomervakantie weggewerkt. In juli schorste Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant drie teammanagers toen bleek dat met veel meldingen bij het meldpunt niets werd gedaan.

Met 126 telefonische meldingen was niets gedaan en van de 330 lopende dossiers werden er 102 niet binnen de wettelijk voorgeschreven 96 dagen afgerond.

Afhandelen

Voor het afhandelen van de dossiers was geen extra personeel nodig. Wel kregen de achttien medewerkers ondersteuning van collega's van andere vestigingen en werden alle vergaderingen met externe partijen tot september afgezegd.

Ontslag

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant onderhandelt nu met de advocaten van de drie geschorste managers over de verdere afwikkeling. Directeur Rita van Breugel sluit ontslag niet uit. De wachtlijst heeft volgens de directeur niet geleid tot bedreigende situaties voor kinderen die waren aangemeld. Wel loopt nog een aantal onderzoeken. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Jeugdzorg Brabant ontslaat managers
Wachtlijsten langer in ggz

Link:

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.