Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Van Minnen nieuwe directeur CSO

Wegens het vertrek van de huidige directeur Cock Vermolen, heeft het bestuur van de Centrale Samenwerkende Ouderenorganisatisies (CSO) met ingang van 1 september 2007 Wim van Minnen aangesteld als nieuwe directeur.

De CSO heeft als doel de belangen van ouderen te behartigen en het ouderenbeleid van de Nederlandse en Europese overheid te beïnvloeden. De CSO is samenwerkingsverband van vier ouderenorganisaties: Unie KBO, PCOB belangenbehartiging 50+, NVOG en NOOM. Bij deze lidorganisaties zijn ruim 500.000 ouderen aangesloten.

FvO

De heer Van Minnen heeft veel ervaring met collectieve belangenbehartiging vanuit het cliëntenperspectief. Hij was directeur van de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) ten tijde van het faillissement van deze organisatie. De FvO bestaat uit verenigingen van ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke beperking. Daarvoor was Van Minnen geruime tijd directeur van de Chronisch zieken- en Gehandicaptenraad (CG-Raad). De CG-Raad is een koepel van verenigingen van chronisch zieken en mensen met een handicap. (ZorgVisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

FvO vraagt faillissement aan
FvO dichtte gaten met huur
'Faillisement FvO is niet nodig'
CG-Raad redt FvO-banen
Lidverenigingen failliete FvO geven taken uit handen
Regionale ouderverenigingen ontevreden met doorstart 'FvO-2'

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.