Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgkosten stijgen met 4,4 procent

De uitgaven voor gezondheids- en welzijnszorg zijn in 2006 gestegen tot 65,7 miljard, zo'n 4,4 procent meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De uitgaven stijgen de laatste drie jaar met gemiddeld 4,5 procent per jaar. De uitgaven voor huisartsenzorg en fysiotherapie zijn, volgens het CBS , fors gestegen met respectievelijk 17 en 14 procent. Dat komt onder meer door de invoering van Diagnose Behandel Combinaties (DBC’s) in 2005.

Medicijnen

Ook de kosten voor geneesmiddelen stijgen, met 4,5 procent. Niet alleen gebruiken steeds meer mensen medicijnen; de geneesmiddelen hebben daarbij een steeds betere kwaliteit, en kosten dus meer. (ZorgVisie - WvdE)

Lees ook:

Zorgkosten in vijf jaar met helft gestegen

Download het complete rapport:

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.