Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorg wil eerder stoppen met werken

Maar liefst 61 procent van de werknemers in de sector Zorg en Welzijn wil eerder stoppen met werken. Dit blijkt uit een kwantitatief opinieonderzoek dat onderzoeksbureau Synovate/Interview NSS uitvoerde.

Het onderzoek, waaraan 338 respondenten deelnamen, werd uitgevoerd in opdracht van Careon. Dat is de marktleider op het gebied van levensloopregelingen in de zorgsector. Uit het onderzoek blijkt dat 60 procent van diegenen die eerder willen stoppen met werken, dat bij voorkeur doen rond het 58e levensjaar. Ook ervaart bijna de helft van de mensen binnen de sector met een pleeg- of zorgfunctie, het werk als zwaar of zeer zwaar. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Careon
Synovate/Interview NSS
'Werkdruk oorzaak onveilige werkomstandigheden

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.