Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kosten voorzieningen gehandicapten dalen

Gemeentes hebben in 2006 voor 936 miljoen euro aan voorzieningen aan gehandicapten uitgegeven. Het is voor het tweede jaar op rij dat de uitgaven dalen. Het gaat onder andere om aanpassingen van woningen, vervoer, rolstoelen, scootermobielen en andere apparaten.
Kosten voorzieningen gehandicapten dalen

Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. In 2006 ontvingen bijna 700.000 mensen in Nederland een voorziening vanwege een beperking. De kosten voor deze voorzieningen stegen de laatste jaren bijna onafgebroken, tot meer dan een miljard euro in 2004. Sinds 2005 is echter sprake van een daling. (ANP)

Links:

'Gemeenten frustreren pgb in Wmo'
'Genoeg geld voor zwaar gehandicapten
Bussemaker komt met 'Deltaplan gehandicaptenzorg'

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.