Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Marokkaanse artsen richten denktank op

Een groep Marokkaanse artsen heeft zondag in Rotterdam een denktank opgericht. De organisatie, AMAN, wil Nederlandse ziekenhuizen, instellingen en artsen adviseren over een effectief gezondheidsbeleid voor Marokkaanse patiënten en zich inzetten voor verbetering van de gezondheidszorg in Marokko.

Volgens een van de initiatiefnemers Mhamed El Abdouni zijn er veel problemen met Marokkanen binnen de gezondheidszorg. Een van de problemen is cultureel onbegrip over en weer waardoor de zorg niet uit de verf komt.

Hij benadrukt dat de Nederlandse gezondheidszorg geen schuld heeft aan de cultuurproblemen. “Want het is nu eenmaal heel moeilijk om tot oplossingen te komen.” AMAN wil ook graag samenwerken met andere allochtone organisaties. (ANP)

Lees ook:

Riagg mag van NZa naar Marokko
Verzekerde blij met hulp in Turkije en Marokko

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.