Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Wmo-subsidie voor 18 thuiszorginstellingen

Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid heeft 18 thuiszorginstellingen een subsidie toegekend om de arbeidsmarktgevolgen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op te vangen. De thuiszorgorganisaties kunnen met de subsidie van 11 miljoen euro gebruiken om ruim 7.000 medewerkers om-, her- of bijscholen, lonen aanvullen of herplaatsings- en mobiliteitsbevorderende maatregelen bekostigen.
Wmo-subsidie voor 18 thuiszorginstellingen

Bussemaker schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ontving in totaal van 39 instellingen een subsidieverzoek. Volgens het ministerie zijn 21 aanvragen niet gehonoreerd, omdat de instellingen niet op tijd een complete aanvraag hebben ingediend en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden van de regeling. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

- Wmo lokt eerste faillissement uit in thuiszorg
- Den Haag lanceert Wmo-plan

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.