Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Asito krijgt huishoudhulp Valent

Thuiszorgorganisatie Valent draagt haar huishoudelijke zorg over aan Thuiszorgservice Nederland (TSN), dochter van schoonmaakbedrijf Asito.

TSN neemt de contracten over van de huishoudhulpen en de bemiddeling van de alfahulpen van Valent. De zorgorganisatie doet niet mee aan de aanbestedingen in haar werkgebied, de Duin- en Bollenstreek en de Leidse regio. Vooral het feit dat de gemeenten daar de huishoudelijke hulp willen verdelen via een veiling, levert volgens Valent te veel financiële onzekerheid op. Doordat de organisatie stopt met huishoudelijke hulp, dreigden 350 thuishulpen en 1300 alfahulpen hun werk te verliezen.

Huishoudelijke hulp

Valent-directeur Corinne Houtzagers noemt de afspraak met TSN “erg prettig”: “De zorg wordt gecontinueerd en het is de bedoeling dat onze medewerkers rimpelloos overgaan. Een voordeel is ook dat TSN zich specifiek richt op huishoudelijke hulp. Voor verpleging en verzorging zullen zij Valent als preferred supplier aanbieden, en bij mensen die wij zorg bieden gaat TSN voor ons werken. Zo houden we ook de zorgketen overeind.” In de ondersteunende diensten van Valent zijn nog wel zestien arbeidsplaatsen waarvoor geen werk meer is door de overdracht. (Zorgvisie - Krista Kroon)

Lees ook:

Asito neemt Evean-onderdeel over
Vitras stopt met huishoudelijke hulp
Rivas ziet af van huishoudelijke hulp in Alblasserwaard
Cliënten geen huishoudelijke hulp van Vérian

Administrator

5 reacties

 • no-profile-image

  sane

  Oooh jammer, wilde net gaan solliciteren bij Tsn..
  Nu ga ik twijfelen..

 • no-profile-image

  anoniem

  ik ben ook overgenomen door tsn
  wat voor mij heel slecht is verlopen
  dossier kwijt geen betaling het kan voor mij niet slechter verlopen
  ja nee wij zijn niet blij met tsn

 • no-profile-image

  JW Harteveld

  Jammer dat Valent stopt met de zorg, wel begrijpelijk. Ook ik (planner) moet op zoek naar ander werk. Ik wens iedereen dan ook heel veel succes, of bij TSN of bij een eventuele andere werkgever.

Of registreer u om te kunnen reageren.