Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Belgisch/Nederlands onderzoek naar preventie mrsa

In de Euregio, bestaande uit Belgisch- en Nederlands Limburg en het gebied rond Aken, start in januari een groot onderzoeksproject naar de verspreiding van de mrsa-bacterie. Dat meldt de Vlaamse zender TV Limburg.

De bedoeling van het driejarige project is om de verspreiding van ziektekiemen, waaronder de mrsa-bacterie, onder de bevolking tegen te gaan. De aanwezigheid van ziektekiemen wordt onderzocht door het afnemen van stalen. Die worden vervolgens onderzocht in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Verder is het de bedoeling mensen beter bekend te maken met de aanwezigheid en de risico's van de mrsa-bacterie. (ANP)

Lees ook:

Grootste risico op mrsa in Limburg
Afdeling Maasziekenhuis dicht door Mrsa
Mrsa in Ziekenhuis Walcheren

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.