Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

GroenekruisDomicura betaalt oud-bestuurder 1,1 miljoen

Thuiszorgorganisatie GroenekruisDomicura (GKD) moet een arbeidsongeschikt geraakte oud-bestuurder, voor wie ze verzuimde een verzekering af te sluiten, ruim 1,1 miljoen betalen. Dit meldt regionaal dagblad De Limburger.

Het betreffende oud-bestuurslid trad in november 1996 in dienst bij Domicura, de organisatie waarmee Groene Kruis in 2006 fuseerde. Tot september 1997 was hij verantwoordelijk voor de financiën. Toen raakte hij arbeidsongeschikt en werd duidelijk dat de thuiszorgorganisatie geen arbeidsongeschiktheidsverzekering had afgesloten.

Onderlinge schikking

Tot een eindvonnis is het in de rechtszaak nooit gekomen, zo schrijft de Limburger. Beide partijen vroegen de rechter in 2002 de kwestie onderling te mogen schikken. In dat jaar kreeg de bestuurder 356.025 euro uitbetaald door GroeneKruisDomicura. Sindsdien ontvangt hij jaarlijks een bedrag van ruim 70.000 euro. Het gewezen bestuurslid is over vijf jaar AOW-gerechtigd. Tot die tijd moet GKD hem nog ruim 350.000 euro betalen. De Maastrichtse thuiszorgorganisatie betaalt de tegenvaller uit premie- en belastinggelden, en noemt het in de jaarverslagen een 'ontslagvergoeding'. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Akkoord bereikt over ontslagvergoeding
Half miljoen voor ontslag bestuur Amphia
Gouden handdruk Zorgbalans Haarlem
Bussemaker uit kritiek op gouden handdruk Tanke

Administrator

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    was het weer even rustig in de thuiszorg domicura groene kruis en dan is het weer zover . Dan is wel geld voor uit tebetalen en wij in de h.h zouden moeten inleveren wat een rare situatie in de thuis zorg

Of registreer u om te kunnen reageren.