Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Havenziekenhuis heropent operatiekamers maandag

Het Rotterdamse Havenziekenhuis neemt maandag alle operatiekamers weer in gebruik. De directie van het ziekenhuis sloot de operatiekamers bijna twee weken geleden omdat zeven patiënten na een operatie ziek werden.

Het ziekenhuis laat weten dat een externe onderzoekscommissie heeft vastgesteld dat er voldoende informatie beschikbaar is om weer veilig te werken op de OK's van het Havenziekenhuis.

Een narcosemiddel bleek de bron van de infecties. In het verdovingsmiddel zat de bacterie klebsiella pneumoniae, die zich snel had vermeerderd. De narcose was met een injectie in de aderen toegediend. De omgevingsbacterie komt voor in de mond, darmen en op de huid. Het Havenziekenhuis heeft inmiddels de werkwijze met dit middel aangepast om herhaling te voorkomen. Een patiënt ligt nog in kritieke toestand ter observatie in het ziekenhuis. (ANP)

Lees ook:

Verdovingsmiddel blijkt infectiebron Havenziekenhuis
Patiënten Havenziekenhuis ziek na operatie
Diakonessenhuis Utrecht beste ziekenhuis

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.