Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Internet populair bij zoektocht naar zorgverzekering

Voor het vinden van een passende zorgverzekering zoeken mensen het meest op internet. Daarnaast zoeken ze in brochures, gebruiken ze informatie die ze van hun werkgever krijgen en vragen ze familie en kennissen om advies.

Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). De mensen die via internet zochten, bekeken het vaakst de sites van afzonderlijke zorgverzekeraars. Vergelijkingssites zoals kiesBeter.nl en independer.nl werden door tien procent en zeven procent bezocht. De site van de consumentenbond is door vier procent bezocht. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Internetvragenlijst goede klanttevredenheidsmeter
VWS: kwaliteit operaties op internet
IGZ noemt slechte instellingen op internet

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.