Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vier ziekenhuizen starten proef alcoholpoli

Vier Nederlandse ziekenhuizen starten een proef van anderhalf jaar met een alcoholpoli voor jongeren. Het Medisch Centrum Leeuwarden, het Westfries Gasthuis in Hoorn, de combinatie Máxima Medisch Centrum/Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Reinier de Graafziekenhuis in Delft gaan in die periode samenwerken met scholen om excessief drinkgedrag te voorkomen.

Aanleiding voor de proef met de alcoholpoli’s vormt de sterke toename van jongeren die met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belanden en de gebrekkige nazorg. De ziekenhuizen verwachten ongeveer tweehonderd jongeren met acute alcoholproblemen te behandelen en te voorzien van nazorg. Klink kondigde de proef afgelopen voorjaar al aan. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Klink: Proef met alcoholpoli's in 2008
Polikliniek voor drinkende jongeren

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.