Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Amphia Ziekenhuis niet aanbestedings­plichtig

Het Amphia Ziekenhuis is geen publiekrechtelijke instelling en hoeft haar opdrachten dus niet Europees aan te besteden. Dit heeft het Gerechtshof Arnhem besloten.

De uitspraak van het Hof kan grote gevolgen hebben voor andere ziekenhuizen. Het lijkt erop dat ook andere ziekenhuizen niet meer hoeven aan te besteden. De NVZ vereniging van ziekenhuizen betracht nog enige voorzichtigheid. Zij laat een advocaat uitzoeken wat de exacte gevolgen voor de ziekenhuizen zijn. Niet alle ziekenhuizen zouden vergelijkbaar zijn met het Amphia Ziekenhuis, dit hangt onder meer af van de wijze van financiering, zegt een woordvoerder. Het Amphia Ziekenhuis moest op last van het Hof in Den Bosch alsnog een aanbestedingsprocedure starten voor voedselverdeelwagens. Zij vonden het Amphia een publiekrechtelijke instelling. Dat is dus nu door het Hof in Arnhem teruggedraaid. Deze rechtbank achtte het Amphia niet aanbestedingsplichtig omdat het verstrekken van opdrachten aan leveranciers niet onder het toezicht van de overheid valt. (Zorgvisie - Carina van Aartsen)

Lees ook:

Half miljoen voor ontslag bestuur Amphia
Amphia Ziekenhuis ziet af van gedwongen ontslagen
Conflict over reorganisatie Amphia-ziekenhuis
Amphia draait onverwacht verlies

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.