Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Geen bonus voor vertrokken directeur Jeugdzorg

De onlangs opgestapte directeur Wiel Janssen van Bureau Jeugdzorg in Amsterdam krijgt geen bonus mee. Hij kan wel rekenen op 175.000 euro, maar dat is een gebruikelijk bedrag waarmee de kantonrechter ook zou komen. Een woordvoerder van het bureau bevestigde een bericht hierover in Het Parool.

Janssen trad in augustus af nadat de ondernemingsraad het vertrouwen in hem had opgezegd. Reden was de slechte werksfeer en de financiële problemen van het Bureau Jeugdzorg. Volgens de zegsvrouw was er nooit sprake van dat de ex-bestuurder een bonus zou meekrijgen. Een meerderheid van de Tweede Kamer eiste onlangs nog dat minister Rouvoet van Jeugd en Gezin het geld dat Janssen bij zijn vertrek kreeg, zou terugvorderen. (ANP)

Lees ook:

'Ex-jeugdzorgbaas Janssen moet bonus inleveren'
Directeur Bureau Jeugdzorg Amsterdam treedt af
Crisis Bureau Jeugdzorg Amsterdam duurt voort
OR Jeugdzorg Amsterdam zegt vertrouwen in directie op

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.