Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inspectie controleert noodoperatiekamers Lelystad

De twee noodoperatiekamers in Lelystad van de IJsselmeerziekenhuizen worden morgen gecontroleerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis gezegd.

Zij hoopt dat de ok's eind deze week of begin volgende week weer open kunnen. "Als dat zo is, kunnen we ook verloskunde weer naar Lelystad halen en daar was de nood het hoogst." Ziekenhuisbevallingen hadden de afgelopen tijd plaats in Almere. De reguliere ok's van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad werden in september door de Inspectie voor de Gezondheidszorg gesloten, omdat de luchtkwaliteit er niet goed was. De ruimtes in Emmeloord werden vorige week goedgekeurd en gingen maandag weer open. In Lelystad werden noodunits neergezet bij het ziekenhuis. De vier gewone operatiekamers in het Lelystadse ziekenhuis blijven voorlopig gesloten, omdat daar nog veel aan moet gebeuren. (ANP)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen opent ok's maandag weer
Nieuwe toezichthouders voor IJsselmeerziekenhuizen
Video: Inwoners Lelystad waren bij debat IJsselmeerziekenhuizen
Patiënten IJsselmeer naar omliggende ziekenhuizen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.