Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

LHV en Klink naar de rechter

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) sleept minister Klink van Volksgezondheid voor de rechter. De huisartsen stellen dat er "tegen de afspraken in'' gekort wordt op het budget voor de huisartsenzorg.

De LHV heeft gewacht met hun stap tot de eerder aangekondigde bezuiniging op de tarieven voor herhaalrecepten geformaliseerd werd. "Dat is eind deze week gebeurd'', aldus de woordvoerder. Klink heeft de zogeheten aanwijzing bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) ingediend.

De bezuiniging houdt in dat huisartsen voor herhaalrecepten voortaan een vergoeding van 2,25 euro in plaats van 4,50 euro krijgen. Dat moet een besparing van 83 miljoen euro opleveren. De bezuinigingen zijn volgens Klink nodig om de stijgende kosten van de huisartsenzorg te beteugelen.
Volgens de huisartsen is afgesproken dat er helemaal niet gekort zou worden op hun budget. Ze hadden verder de wens dat de vergoeding voor avond-, nacht- en weekenddiensten omhoog zou gaan van 50 naar 80 euro per uur. Dat is 60 euro geworden. Omdat dit tarief wel omhoog gaat, resteert per saldo een bezuiniging van 65 miljoen. De LHV heeft inmiddels een jurist aan het werk gezet om de zaak aanhangig te maken. (ANP)

Lees ook:

NZa onderzoekt bekostigingsstructuur huisartsen
Klink wil nieuwe financiering huisarts
Huisartsen krijgen KEMA-keurmerk

Administrator

2 reacties

  • no-profile-image

    Tim

    De meeste herhaalrecepten zijn gewone recepten met de mededeling dat met dit recept een x-aantal keer medicijnen gehaald kunnen worden. Daarvoor lijkt een verlaging terecht.

  • no-profile-image

    Casimir Hulst

    DE behandeling van een herhaalrecept lijkt mij een administratieve handeling. Als je daar 2.50 voor vergoed krijgt, zou Klink moeten weten wat het resultaat is van tijdschrijven op dit punt .Mijn gevoel zegt me dat daar niets van kan kloppen. Het bedrag is te laag. telefoon aannemen , navragen , controleren in de patientenfile of gegevens juist zijn, doorgeven aan apotheek , nee, dat gaat niet voor 2.50.

Of registreer u om te kunnen reageren.