Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meavita krijgt geen balanssteun

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de steunaanvraag van circa 11 miljoen van Meavita Nederland afgewezen. De belangrijkste redenen hiervoor is dat de continuïteit van de zorg niet in gevaar is.

NZa stelt in een persbericht dat de balanssteun is afgewezen omdat deze niet noodzakelijk is voor de continuïteit van de zorg. Daarnaast hebben de zorgkantoren het verzoek niet mede ondertekend. Volgens de NZA is het onduidelijk of de financiële problemen door de AWBZ of door de Wmo zijn veroorzaakt. Het herstelplan van Meavita geeft, zo stel de zorgautoriteit, vertrouwen dat zij hiermee uit de financiële problemen kan komen.

Amsterdam Thuiszorg

De aanvraag van het noodlijdende Amsterdam Thuiszorg werd eerder dit jaar afgewezen, omdat de Amsterdamse zorgaanbieder Cordaan in staat was de zorg over te nemen. (NZa)

Lees ook:

NZa beslist overmiljoenensteun Meavita
Massaontslag dreigt bij Meavita Nederland
Geen steun voor Amsterdam Thuiszorg

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.