Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Opleider in zorg wil in gesprek met Klink

Het College voor de Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg (CBOG) wil graag snel een gesprek met minister Klink over het toewijzingssysteem voor opleidingsplaatsen. Dat schrijft vakblad Medisch Contact.

Opleiders raken in toenemende mate gefrustreerd over het toewijzingssysteem voor artsen in opleiding tot specialist (aios), zo schrijft het vakblad. De kritiek komt erop neer dat het verdelingssysteem voor aios star en bureaucratisch is. Zo is het niet mogelijk om tussentijds talentvolle artsen in opleiding aan te stellen en mogen openvallende plaatsen van studiestakers niet worden opgevuld.

Opleidingsplaatsen zorg

In antwoord op Kamervragen liet minister Klink onlangs weten dat het bestaande systeem blijft gehandhaafd. Het CBOG, dat namens alle betrokken partijen de verdeling van opleidingsplaatsen uitvoert, laat het er niet bij zitten. Volgens voorzitter Ed van der Veen is het hoog tijd dat er een goed gesprek met de minister plaatsvindt. Hij is daartoe ook al herhaaldelijk uitgenodigd. De standaardantwoorden die de ambtenaren van Klink op de problemen formuleren, voldoen volgens Van der Veen niet meer. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zorgorganisaties richten college op
VUmc start masteropleiding samen met ziekenhuizen
Specialisten in opleiding maken duizend fouten

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.