Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Tweede dottercentrum in Nijmegen

Naast het UMC St Radboud heeft ook het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) een eigen dottercentrum.

De cardiologen van het CWZ dotteren al jarenlang eigen patiënten, maar moesten daarvoor altijd uitwijken naar het St Radboud. Het CWZ is een van de eerste ziekenhuizen waar zonder flankerende hartafdeling mag worden gedotterd. Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem kreeg al eerder toestemming. De regels worden versoepeld, omdat de ingreep veiliger is geworden, meldt interventie-cardioloog Bart-Jan Meursing in De Gelderlander. Dit jaar dottert het CWZ alleen niet-acute patiënten. In 2009 gaan de deuren ook open voor acute ingrepen. (Zorgvisie - Bart Kiers)

Lees ook:

Jeroen Bosch Ziekenhuis mag gaan dotteren
Scheperziekenhuis werkt samen met Duitse hartkliniek
Meer ziekenhuizen mogen gaan dotteren

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.