Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuizen hebben Icesave gemeden

De Nederlandse ziekenhuizen hebben niet gespaard bij IJslandse banken, Lehman Brothers of andere banken die failliet zijn gegaan. Ook bezitten ze geen aandelenpakketten die flink in waarde zijn gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van PricewaterhouseCoopers in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid (VWS).
Ziekenhuizen hebben  Icesave gemeden

De aandelenbezittingen van steun- en vriendenstichtingen van de ziekenhuizen zijn niet in het onderzoek meegenomen. ”De aldus verkregen helderheid stelt mij gerust,” schrijft minister Klink in een brief aan de Tweede Kamer. Hij had beloofd voor de begrotingsbehandeling duidelijkheid te geven over de financiële positie van de ziekenhuizen. Voor eind 2008 moet duidelijk worden hoeveel leningen de ziekenhuizen opnieuw moeten financieren. Klink laat de herfinancieringsbehoefte voor de komende jaren onderzoeken. (Zorgvisie - Eric Bassant)

Lees ook:

NVB: ‘Bouwstop komt niet door kredietcrisis’
Kredietcrisis drukt op pensioenfonds zorgsector
VWS onderzoekt gevolgen kredietcrisis
Kredietcrisis raakt ook de zorgsector

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.