Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgsector in trek bij middelbare scholieren

De animo voor een baan in de zorg is onder middelbare scholieren de laatste jaren sterk toegenomen. De ict-branche verliest daarentegen aan populariteit. Dat concludeert onderzoeksbureau Blauw Research uit de landelijke Beroepskeuzemonitor 2008, waarvoor 1795 leerlingen uit de hoogste klassen in het middelbaar onderwijs zijn ondervraagd.

Een op de drie (34 procent) leerlingen wil later in de zorg werken. Onder vwo-scholieren is dat zelfs 43 procent. De zorg spreekt de scholieren aan omdat zij het werk nuttig vinden. Scholieren vinden een goede sfeer het allerbelangrijkst in hun toekomstige baan. En zij willen trots op hun werk kunnen zijn. Het salaris telt ook mee. Voor bijna de helft (46 procent) is een aantrekkelijk salaris een 'zeer belangrijke wens' en voor 49 procent een 'tamelijk belangrijke wens'. (ANP)

Lees ook:

160 miljoen voor stages en opleidingen in de zorg
Meer stageplaatsen voor doktersassistenten
Meer opleidingsplaatsen voor praktijkondersteuners
VUmc start masteropleiding samen met ziekenhuizen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.