Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Grensoverschrijdende woonzorgzone open

Een appartementencomplex met verpleeghuis in Nederland en een woonzorg-centrum in Duitsland die met elkaar zijn verbonden door een brug opent 16 januari haar deuren. Prinses Margriet zal de woonzorgzone openen.

Het complex leegt deels in Dinxperlo-Suderwick (gemeente Aalten en Stadt Bocholt). In Suderwick (Duitsland) is het woon-zorgcentrum het Bultenhuis gebouwd, dat via een brug verbonden is met het verpleeghuis van Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo. Door deze brug ontstaat een grensoverschrijdend aanbod van wonen, zorg en welzijn, waarbij zorgaanbieders gebruik kunnen maken van elkaar kennis en ervaring. De brug ligt precies op de landsgrens.

Opening

De Prinses verricht de openingshandeling samen met de heer Andreas Krautscheid, Minister für Bundesangelegenheiten, Europa und Medien des Landes Nordrhein-Westfalen. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bussemaker reikt prijs voor beste woonzorgproject uit
Woonzorgcentrum Sint Elisabeth schrapt nachthulp
Blauwe Hoeve beste woonzorgcentrum
Nederlanders over de grens voor beter operatie

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.