Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Klachten over Zeeuwse ziekenhuizen online verzameld

De vakbonden hebben een digitaal meldpunt ingesteld om de klachten over de Zeeuwse ziekenhuizen te bundelen. Medewerkers, patiënten en anderen die klachten hebben of zich zorgen maken, kunnen een melding achterlaten op zorgeninzeeland.nl. Volgens Peer Meesters van NU’91 zijn er al veel klachten binnen gekomen, van zowel medewerkers als patiënten.

Het tijdstip van oplevering van de website zorgeninzeeland.nl valt volgens Meesters toevallig vlak na het bericht dat de fusie weer wordt uitgesteld, omdat de NMa het traject heeft stilgelegd en aanvullende vragen wil stellen. “Dit initiatief is al eerder genomen, maar dit bericht is natuurlijk wel tekenend voor de situatie. De toekomst van de Zeeuwse ziekenhuiszorg is al jaren onzeker. We hebben in de zomer het vertrouwen opgezegd in de raad van bestuur van het ziekenhuis en overleggen dus niet meer. Ondertussen gebeurt er maar niets, terwijl we veel slechte signalen krijgen.”

Ziekenhuis ontmanteld

Volgens de vakbonden wordt intussen wel Ziekenhuis Walcheren steeds meer ontmanteld en is een deel van het laboratorium van Vlissingen naar Goes verplaatst. Ook worden vacatures niet meer opgevuld. Met de meldingen willen de bonden de gemeenten en de landelijke politiek ervan overtuigen dat er iets moet gebeuren. Hoelang de website online blijft, is nog niet duidelijk. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Weer uitstel Zeeuwse ziekenhuisfusie
Verlies Zeeuwse ziekenhuizen lager dan verwacht
Zeeuwse ziekenhuizen mogen nog niet fuseren van NMa
Klink haalt uit naar Zeeuwse ziekenhuizen

Administrator

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  jolanda zaterdag 9 mei 2009

  het is te gek voor woorden dat je in een andere stad moet bevallen dan je woont terwijl er een ziekenhuis is.
  met een mooie afdelijng.
  in goes is het oud en op. bouw dan eerst een nieuwe afdeling.
  daar betalen we toch voor.of laat het zoals het was lekker in je eigen stad je kind krijgen. waarom moeten alle kinders in goes worden geboren.
  heel erg als je zelf een vllissingse bent.hoop dat er heel snel een goede oplossing komt.
  voor mij en mijn man en ons kind helaas te laat wij krijgen een kind dat in goes geboren word vind ik als moeder heel erg!!!!!de verloskundige zijn het ook niet eens met deze veranderingen . draai lekker alles terug beter voor veel mensen,baby's,en er komen weer banen bij. waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.groet jolanda

 • no-profile-image

  Brigitte

  Belachelijk! Een vriendin van mij loopt op alle dag,ze woont in Oost Souburg en moet in goes bevallen en dat nu van het weekend de autosnelweg A58 is afgesloten wegens wegwerkzaamheden??????In goes bevallen in een aftaans portocabin!?"Oostblok idee" (terwijl er in Vlissingen een prachtige verlos afdeling is)Maar gesloten omdat alles naar Goes is verhuist.Ik kan er met m'n pet niet bij, dit is toch niet normaal meer????Wie deeld die mening nog meer,en nog belangrijker wat kunnen we er aan doen???????

Of registreer u om te kunnen reageren.