Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agis sluit jaar positief af

Zorgverzekeraar Agis heeft het boekjaar 2007 positief afgesloten met een bedrijfsresultaat van 24,8 miljoen euro, tegen 32,2 miljoen euro een jaar eerder. Het aantal verzekerden steeg met 20.000 naar ruim 1,25 miljoen klanten.

Het zogenoemde technische resultaat, waarbij kosten voor onder meer administratie en huisvesting worden meegerekend, bedroeg 12 miljoen euro. In 2006 kwam dit resultaat uit op 18 miljoen euro. Agis laat weten ‘zeer tevreden’ te zijn met het resultaat.

Sinds eind vorig jaar is Agis een zelfstandige divisie binnen Achmea. De twee kondigden de fusie in juni vorig jaar aan. Een eerder voorgenomen fusie met Menzis en Delta Lloyd mislukte, omdat de ledenraden van Menzis de samenwerking blokkeerden. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Agis zelfstandige divisie binnen Achmea
Diana Monissen verlaat Agis
Agis in zee met Albert Heijn
Ledenraden Menzis stoppen fusie

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.