Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Banenverlies bij Thuiszorg Oosterlengte

Thuiszorg Oosterlengte in Winschoten heeft een forse ontslagronde aangekondigd. Hoeveel medewerkers hun baan verliezen, is nog niet bekend.

Vakbond ABVAKABO FNV verzet zich tegen de ontslagronde en denkt dat het om meer dan 100 banen gaat. Directeur Hennie Sanders van Oosterlengte wil echter nog niet op lokale zender RTV Noord zeggen om hoeveel ontslagen het gaat, omdat de organisatie eerst met de bonden om tafel wil.

Vakbond

Omdat de WMO volgens de bond debet is aan de problemen, vindt de bond dat gemeenten een helpende hand moeten toesteken. Ook vindt ABVAKABO FNV dat het ministerie van VWS een flinke duit in het zakje moet doen, om gedwongen ontslagen tegen te gaan. (RTV Noord)

Links:

Ontslagen bij Haagse thuiszorg
Minder ontslagen in thuiszorg (door Wmo)

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.