Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

GGZ Drenthe huist tijdelijk op bajesterrein

GGZ Drenthe gaat nieuwe patiënten van de gesloten kliniek Duurzaam Verblijf tijdelijk huisvesten op een gevangenisterrein.

De kliniek herbergt nu 36 verslaafde patiënten in Beilen. Omdat nieuwbouw nog niet klaar is, is voor de geplande uitbreiding tijdelijke huisvesting nodig. Dat wordt een apart deel van Groot Bankenbosch in Veenhuizen. “Het voordeel is dat we niet hoeven te investeren in beveiliging”, zegt woordvoerster Janneke Wilpshaar. Er zijn veel voorzieningen voor activiteiten. Patiënten gebruiken die niet tegelijk met gevangenen, zegt Wilpshaar. Beilen is boos op GGZ Drenthe, omdat sommige patiënten zelfstandig buiten komen. In Veenhuizen zal dat praktisch gezien niet snel gebeuren, zegt Wilpshaar. “Het ligt midden in het bos.” Een woordvoerster van de gemeente Noordenveld meldt dat mensen in Veenhuizen bovendien wel wat gewend zijn. (Zorgvisie - Krista Kroon)

Links:

Beilen spant kort geding aan tegen GGZ Drenthe
Fusiegolf in Twentse ggz- en zorgsector
Voor verslaafden een plekje op de hei

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.