Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Inspectie waarschuwt verzorgingshuizen'

De inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) heeft 32 verzorgingshuizen met een verpleegunit gewaarschuwd. In een op de zeven verpleegafdelingen van verzorgingshuizen is de zorg voor bewoners in 2006 zo achteruit gegaan, dat de IGZ de instellingen een brief heeft gestuurd. Dit meldt het dagblad de Volkskrant.

De Volkskrant baseerde zich naar eigen zeggen op gegevens van de IGZ. De Inspectie liet de afdelingen in 2005 en in 2006 een uitgebreide vragenlijst invullen over de kwaliteit van de zorg.

Ranglijst

In december 2007 publiceerde de Volkskrant een lijst van de beste en de slechtste verpleeghuizen in Nederland. De krant oogste veel kritiek op de ranglijst van zowel de IGZ als ActiZ, de brancheorganisatie voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. (Zorgvisie - Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Kritiek op ranglijst verpleeghuizen
Volkskrant: 'Beste verpleeghuizen op platteland'
20.000 fouten met medicijnen in verpleeghuizen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.