Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NIAZ accrediteert Belgisch ziekenhuis

Het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt is als eerste Belgische ziekenhuis door het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ) geaccrediteerd. Om accreditatie mogelijk te maken, is het auditatie-proces op een aantal punten aangepast. Hiermee zijn de verschillen in wet- en regelgeving en jargon tussen de Nederlandse en Vlaamse situatie overbrugd.

Het Belgische Virga Jesseziekenhuis wilde de kwaliteit van zorg extern laten toetsen, maar België kent geen systeem van accreditatie. In België toetst de inspectie de kwaliteit. Aan de accreditatie ging twee jaar voorbereiding vooraf. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Belgen ruiken geld door medisch toerisme
België stelt gedragscode vrije keuze op
Private equity rukt op in Belgische ouderenzorg

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.