Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa wil geen dure rekeningen na e-mailconsult

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dreigt op te gaan treden tegen zorgaanbieders die tegen de regels rekeningen sturen voor consulten per email.

Alleen huisartsen en eerstelijns psychologen mogen e-mailconsults factureren. Uit onderzoek naar online zorgaanbieders van de NZa blijkt dat meer medische begroepsgroepen emailconsulten in rekening brengen. Dat heeft de autoriteit gisteren laten weten. Zorgaanbieders via internet hanteren tarieven tot 125 euro per consult, terwijl het maximale tarief voor een online huisarts 4,50 euro bedraagt. Voor psychologen gelden vrije prijzen. De NZa maakt niet bekend welke zorgaanbieders zich schuldig maken aan de onterechte rekeningen en om hoeveel geld het gaat. (ANP)

Links:

IGZ noemt slechte instellingen op internet
IGZ registreet privéklinieken op website

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.