Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Reclamecommissie vindt spotje SP niet smakeloos

Het spotje van de SP over de thuiszorg kan door de beugel. Dat heeft de Reclame Code Commissie gisteren bepaald in een uitspraak over drie klachten die over het filmpje waren ingediend.

Ontluisterend

Het tv-spotje met een bejaarde vrouw die zich uitkleedt, zoekt volgens de commissie de grenzen van de goede smaak en het fatsoen op, maar heeft die niet overschreden. Ook vindt zij het filmpje niet misleidend: de SP heeft duidelijk gemaakt dat mensen ook in de werkelijkheid vaak met steeds andere hulpverleners te maken krijgen. De boodschap van de oude vrouw in het spotje is dat ze zich net zo goed voor heel Nederland kan uitkleden als er door bezuinigingen in de zorg steeds een andere hulp op de stoep staat. De beelden zijn ontluisterend, vindt de Reclame Code Commissie, maar de vrouw wordt wel in haar waardigheid gelaten.

Beroep

De SP is tevreden met de uitspraak over de reclameboodschap, die overigens al niet meer op de televisie te zien was. Bij andere partijen in de Tweede Kamer viel het filmpje slecht. CDA-Kamerlid Jan de Vries noemt het oordeel van de commissie teleurstellend. De fatsoensnormen die de commissie hanteert, deelt hij niet. Ook blijft De Vries erbij het spotje misleidend te vinden. Willem Kruithof, een van de klagers bij de Reclamecommissie, deelt deze kritiek op de uitspraak. Hij overweegt beroep aan te tekenen. (ANP)

Lees ook:

Veel reacties op spotje SP
Spotje thuiszorg leidt tot klachten bij Reclamecommissie

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.