Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Klink ziet geen overproductie in ziekenhuizen

Recente cijfers over een sterke stijging van de kosten in de ziekenhuiszorg, zijn voor minister Ab Klink (Volksgezondheid) geen aanleiding om in te grijpen. Volgens de minister kan uit de voorlopige gegevens niet worden afgeleid dat ziekenhuizen te veel patiënten behandelen.

Onderzoekers hebben becijferd dat in 2006 aan behandelingen waarvan de prijzen zijn vrijgegeven 12 procent meer is uitgegeven. SP-Kamerlid Agnes Kant schreef dit dinsdag in vragen aan Klink toe aan ziekenhuizen die zoveel mogelijk omzet willen draaien als ze per verrichting betaald gaan worden. De minister vindt het voor die conclusie veel te vroeg. (ANP)

Lees ook:

Forse kritiek ZN op Vektisonderzoek
Marktwerking stuwt ziekenhuiszorg op

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.