Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Regelhulp vermindert rompslomp

De administratieve rompslomp bij het aanvragen van zorg stijgt, behalve in gemeenten waar digitale uitwisseling van gegevens plaatsvind. Dat schrijft staatssecretaris Bussemaker (VWS) aan de Kamer.

Staatssecretaris Bussemaker (VWS) beantwoordt in een brief Kamervragen over stijgende administratieve lasten bij het aanvragen van zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Deze zorgvragers moeten vaak verschillende beoordelings- en indicatieorganisaties benaderen en dezelfde gegeven meerdere malen verstrekken, wat tot grote ergernis leidt. Bij twee pilots in Doetinchem en Leeuwarden, waar zorgvragers zorg kunnen aanvragen via de site www.regelhulp.nl, blijken deze administratieve lasten te dalen. De pilots vallen onder het programma Stroomlijning Indicatieprocessen in Zorg. In dit programma werken instanties als UWV, CWI, CIZ en verschillende gemeenten samen. De evaluatie van de implementatie van de webvoorziening Regelhulp wordt in 2009 afgerond. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

'CIZ handelt indicaties telefonisch af'
Bussemaker parkt bureaucratie aan
Elfde scène: Mateloze bureaucratie

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.