Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Veertig miljoen voor thuiszorg

Staatssecretaris Bussemaker zet 40 miljoen euro in voor de thuiszorg. Ze heeft met werkgevers, werknemers en de VNG afspraken gemaakt over het opvangen van de personele gevolgen van de invoering van de Wmo.

Het extra geld is bestemd voor het oplossen van ‘arbeidsmarkteffecten’ na de invoering van de Wmo. Het geld is bestemd als bijdrage aan thuiszorgaanbieders voor het in loondienst nemen van alfahulpen, als bijdrage aan thuiszorgaanbieders die de kosten voor de inzet van thuishulpen-A niet kunnen dekken en als bijdrage voor thuiszorgaanbieders voor om- her- en bijscholing van thuishulpen. De verschillende subsidieregelingen worden half juni worden gepubliceerd in de Staatscourant. (VWS)

Lees meer:

Gemeente Hoorn verliest rechtszaak thuiszorg Omring
Bussemaker past Wmo aan
Bos roomt Wmo-winst gemeenten af

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.