Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Zzp-slachtoffer’ moet protesteren voor extraatje

Mensen die door de toekenning van een zorgzwaartepakket (zzp) minder zorg krijgen, kunnen in 2008 soms aanspraak maken op een overgangsregeling. Dan moeten ze wel protest aantekenen.

Twee groepen cliënten ondervinden nadeel van de indicatiestelling in zzp’s, de bekostigingsvorm die vanaf volgend jaar geldt voor verblijfszorg. Zelfstandig wonende ouderen ontvangen vaak minder uren zorg dan in hun vroegere thuiszorgindicatie. Ggz-cliënten en lichamelijk gehandicapten krijgen minder dagbesteding dan voorheen.

Protesteren

Beide groepen kunnen in 2008 een aanvulling ontvangen, mits zij bij het zorgkantoor protesteren tegen de nieuwe indicatie. Voor ouderen geldt bovendien de beperking dat zij nu cliënt moeten zijn van een voormalig, geëxtramuraliseerd verzorgingshuis. Meer zorg of dagbehandeling dan in de oude indicatie zit er niet in. (Zorgvisie - Krista Kroon)

Lees ook:

Argwaan over beslisregels bij zzp's
Zorgautoriteit stelt hogere prijzen zzp's vast
Bussemaker: geld eerlijker verdelen met zzp's

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.