Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Fusie van noordelijke ggz-zorg

GGZ Friesland gaat fuseren met Lentis, de provinciale ggz in Groningen. De organisaties voor geestelijke gezondheidszorg tellen samen zo'n 6500 medewerkers.

De nieuwe organisatie wordt een van de grootste ggz-instellingen van het land. De fusie moet volgend jaar voltooid zijn. GGZ Friesland en Lentis, voorheen GGz Groningen, hebben het fusietraject in gang gezet door hun plannen te melden bij de Nederlandse Mededingsautoriteit (Nma). De Nma moet de voorgenomen fusie goedkeuren.

Fusie voor patiënt

In een verklaring benadrukken beide instellingen dat de belangrijkste drijfveer voor het ineenschuiven de kwaliteit en de organisatie van de zorg is. “Het belangrijkste doel is dat de patiënt er aantoonbaar baat bij heeft”, aldus de woordvoerder van GGZ Friesland. (Leeuwarder Courant)

Lees ook:

Geestelijke zorg Limburg gaat samenwerken
Marleen Barth nieuwe voorzitter GGZ Nederland
Trend: ggz wil meer ex-patiënten in dienst

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.