Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gemeente woedend over teruggave wmo-budget

Gemeente Huizen moet vermoedelijk zestigduizend euro van het wmo-budget over 2007 terugbetalen aan het rijk. Wethouder Janny Bakker is verbijsterd.

De teruggave is een gevolg van afspraken die er gemaakt zijn tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het rijk over het geld dat niet is uitgegeven. Huizen heeft ongeveer drie ton wmo-geld overgehouden. Bakker in de Gooi- en Eemlander: “Denk maar niet dat we extra geld hadden gekregen als we een tekort hadden gehad.” De VNG is wel tevreden. Oorspronkelijk had het rijk tweehonderd miljoen willen hebben, aldus een woordvoerster. (De Gooi- en Eemlander)

Lees ook:

'Gemeenten zitten op 200 miljoen Wmo-geld'
Zorggeld gemeenten terug in schatkist
Bos roomt Wmo-winst gemeenten af

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.