Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nederlanders gaan vaker naar Belgisch ziekenhuis

Steeds meer Nederlanders gaan voor een medische behandeling naar een Belgisch ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers die twee grote zorgverzekeraars van Nederland, Uvit en CZ, aan het Algemeen Dagblad hebben verstrekt, zo bericht de krant zaterdag.

Vooral bij Uvit (Univé, VGZ, IZA, Trias) steeg het aantal Nederlandse patiënten dat voor een behandeling naar de zuiderburen ging. In 2006 vergoedde de verzekeraar nog duizend facturen uit België, vorig jaar was dit aantal achtduizend. CZ vergoedde vorig jaar ongeveer evenveel rekeningen uit België, al kende deze verzekeraar een lichtere stijging. Vooral de kortere wachtlijsten in Belgische ziekenhuizen dragen eraan bij dat steeds meer Nederlanders voor een behandeling over de grens kiezen.

Zorginkoop

Uvit en CZ verzekeraars zijn goed voor 7 miljoen verzekerden. Bij Uvit zijn 4,2 miljoen aan mensen aangesloten, bij CZ 3 miljoen. Met 4,7 miljoen cliënten is Achmea nog groter dan beide verzekeringsreuzen. (ANP)

Lees ook

Ziekenhuizen moeten wachtlijstgegevens leveren
Zorgverzekeraars dieper in de rode cijfers
Belgische ziekenhuizen schakelen stewards in tegen dieven

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.