Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

U en Zo bestuurders opnieuw langer vast

Het voorarrest van de vier ex-bestuurders van de islamitische thuiszorgorganisatie U en Zo is met nog eens dertig dagen verlengd. Dat besliste het Hof vorige week woensdag. De tegoeden van de in opspraak geraakte thuiszorgorganisatie zijn op last van justitie bevroren. Het bedrijf zou uitstel van betaling hebben aangevraagd.

Tot nu toe werkte U en Zo ondanks het lopende onderzoek gewoon door. Nu heeft het OM de financien van U en Zo bevroren, nadat het al eerder aan de zorgkantoren had verzocht om geen betalingen meer te doen aan de thuiszorgorganisatie. Gevolg is dat de 1,5 miljoen euro in kas niet kan worden gebruikt om de medewerkers uit te betalen.
Er zou uitstel van betaling zijn aangevraagd. Dat meldt het Algemeen Dagblad dat één van de huidige bestuurders citeert. Tegenover Zorgvisie vertelde een U en Zo medewerker “te druk” te zijn en “geen tijd” te hebben voor commentaar.

De ex-bestuurders van U en Zo zaten al sinds 24 maart vast wegens verdenking van miljoenenfraude met pgb-budgetten en zorg in natura. Het hoger beroep dat hun advocaten hadden aangetekend tegen de eerste dertig dagen hechtenis is afgewezen. Naar het oordeel van de rechter was dit niet onrechtmatig. Advocaat Anand Jhingoer van U en Zo-oprichter Noureddine L. mag vanwege het nog lopende onderzoek niets zeggen.

Het OM verdenkt de vier mannen van valsheid in geschrifte, verduistering, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. Op 24 maart deed het OM huiszoeking in kantoren en woonhuizen van de ex-U en Zo-bestuurders. Aan het onderzoek deden 115 opsporingsambtenaren mee. (Zorgvisie - Carina van Aartsen)

Lees ook:

Thuiszorg U en Zo bijna failliet
Bestuurders U en Zo maand langer vast
Bestuurders U en Zo Thuiszorg opgepakt
Antwoord op de Kamervragen van de PVV
Antwoord op de Kamervragen van Kamerlid Leijten
Menzis onderzoekt thuiszorgfraude

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.