Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Veel klachten over gemeentelijke voorzieningen

De ombudsman kreeg in 2007 veel klachten binnen over voorzieningen voor gehandicapten. Dat meldt de Staats Courant. Klachten over voorzieningen zoals het persoonsgebonden budget en de voorzieningen in de Wmo kwamen bijzonder vaak voor.

De stichting De Ombudsman heeft in 2007 12.500 klachten ontvangen. Uit deze klachten blijkt volgens De Ombudsman dat veel gemeenten het verschil tussen de Wmo en de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) niet goed kennen. Hierdoor worden veel Wmo-aanvragen via het WVG-regime behandeld. Ook waren er veel klachten over gehandicaptenparkeerkaarten die niet meer automatisch verlengd worden en over bovenregionaal vervoer voor mensen met een handicap of ouderdomsgebreken. Klachten over het persoonsgebonden budget hadden voornamelijk te maken met betrouwbare zorgmakelaars. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Gehandicaptenzorg is tegen bezuiniging
Nieuw meldpunt klachten Wmo
Ombudsman duikt in medische missers

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.