Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verbetering kwaliteit zorg onmogelijk in verpleeghuizen

Kwaliteitsverbetering in verpleeg- en verzorgingshuizen is simpelweg onmogelijk. ActiZ, de koepelorganisatie van verpleeghuizen, heeft dat woensdag gesteld.

Volgens de verpleeghuizen hebben zorgverzekeraars dit jaar bij verpleeghuizen de duimschroeven verder aangedraaid en lagere tarieven afgedwongen voor zorg. In totaal is er volgens ActiZ 3,1 tot 4,8 procent gekort op de tarieven die instellingen voor ouderenzorg via de zorgverzekeraars in rekening kunnen brengen. Bij thuiszorg zou er de laatste jaren tot 9 procent zijn bezuinigd.

Verantwoorde zorg

Het is volgens de verpleeghuizen en instellingen voor thuiszorg onmogelijk de zorg te moderniseren en voorzieningen te bieden die aansluiten bij de wensen van cliënten. De overheid probeert de laatste jaren de ouderenzorg te reorganiseren. De kwaliteit moet omhoog en het geld moet beter worden besteed. (ANP)

Lees ook:

Inspectie: kwaliteit verpleeghuizen is verbeterd
Verpleeghuis kort op koekjes bij de koffie
VWS-beleid jaagt oudere verpleeghuis in
Zorgzwaartbekostiging dreigt verpleeghuis fataal te worden

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.