Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Erna Baars bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis

Erna Baars wordt per 1 september bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Zij volgt daarmee Jeltje Schraverus op die begin dit jaar het ziekenhuis verliet.
Erna Baars bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis

Erna Baars (54) is van origine medicus, maar interesseerde zich al vroeg in haar carrière voor management. Zij werkte bij ABN Amro, onder meer als hoofd arbodienst en als directeur human resourses Nederland. De laatste vier jaren vervulde zij de functie van directeur personeel & organisatie van het VU Medisch Centrum te Amsterdam.
Ze studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en specialiseerde zich in arbeids- en bedrijfsgeneeskunde. Daarna volgde zij studies onder meer aan de Business School van de Universiteit van Tilburg (master of management and organisation) en die van de University of Michigan (advanced human resource management).
Daarnaast vervult zij vele nevenfuncties. Zij is onder meer commissaris van Meavita Nederland en van Academic Transfer, lid van de raad van advies van Blaauw Sombeek & Partners bv en lid van de bestuurscommissie van UMC Zorgverzekeraars. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Bekijk wie is wie in de zorg
Jeltje Schraverus van Waterland naar Flevoziekenhuis
Waterlandziekenhuis in tv-serie

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.