Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Italiaanse artsen privékliniek gearresteerd

De Italiaanse politie heeft in Milaan dertien artsen en een directeur van een privékliniek gearresteerd. Zij kwamen op een wel heel bijzondere manier aan hun geld. Dit meldt de Telegraaf.

Bij tien tuberculosepatiënten werd een long weggehaald, terwijl dit niet nodig was. En bij vrouwen werd in plaats van een knobbeltje, de hele borst verwijderd. Vijf patiënten zijn door onnodige operaties zelfs overleden. De privékliniek ging door met de praktijken, omdat het geld binnenstroomde. Voor iedere operatie betaalde de overheid 12.000 euro. De patiënten hadden geen toestemming gegeven voor de ingrepen. De artsen wordt oplichting, moord, wreedheid en ernstig persoonlijk letsel ten laste gelegd. De politie kwam de zaak op het spoor door het aftappen van telefoontjes. (Telegraaf)

Lees ook:

Alternatieve arts geschorst
Nederlandse bestuurder Alpha Klinik ontslagen

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.